Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A paralimpián is gondok vannak a Szajna vízminőségével Párizsban

A vízminőség miatt elhalasztották a triatlon versenyt a párizsi paralimpián, ami újabb kérdéseket vet fel.

...svg content...Fotó: A nõi 10 kilométeres nyíltvízi úszás rajtja a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rendkívül kellemetlen helyzetbe került a párizsi vezetés és a szervezői csapat a párizsi olimpián a Szajna rossz vízminősége miatt. Egymás után jöttek a halasztások a vízminőség miatt, így a versenyzők edzeni sem tudtak.

Ugyan végül megrendezték a versenyt, később többen rosszul lettek, most pedig a paralimpián kellett elhalasztani a triatlon versenyt. Vasárnap kellett volna lebonyolítani a futamokat, ám ez nem lehetséges. Heves esőzések csaptak le Párizsban, ami miatt Szajna vízminősége romlott. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A BBC azt írja, hétfőre tették át a versenyeket, függően attól, mit mutatnak majd az új tesztek. Továbbra is a Szajna jelenti a legnagyobb kihívást a szervezőknek, így közel sem lehet azt mondani, hogy ez egy tökéletes olimpia lenne.

A paralimpia triatlon verseny eredetileg vasárnaptól hétfőig tartott volna, de a rossz idő a vártnál korábban érkezett. A döntést a vasárnap hajnali, 2 óra 30 perckor végzett tesztek után hozták meg, alig öt órával a futamok kezdete előtt. A tájékoztatóban azt írják, az elmúlt két nap esőzései miatt romlott a Szajna vízminősége, és mivel a versenyzők egészsége a legfontosabb, nem hozhattak más döntést.