Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Csökkenő üzemanyagárakkal indulhat a hétvége

Elsősorban a benzines autók tulajdonosai örülhetnek.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb változás várható hétvégén az üzemanyagárak alakulásában, a holtankoljak.hu információi szerint ugyanis szombattól a benzin literenkénti ára 3 forinttal mérséklődik, ugyanakkor a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változik.

A pénteki adatok alapján a 95-ös benzin átlagára 597 forint/liter, míg a gázolajé 600 forint/liter lesz, ugyanakkor egyes töltőállomásokon ennél kedvezőbb árakkal is találkozhatnak az autósok. A benzin esetében 559 forintos, a gázolajnál pedig 561 forintos literenkénti árak is előfordulnak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az üzemanyagárak regionális összehasonlításáról korábban heti rendszerességgel közölt adatokat a Központi Statisztikai Hivatal, augusztus elejétől azonban ezek a jelentések szünetelnek, miután Nagy Márton miniszter javaslatot tett a havi gyakoriságú közzétételre.

Az Európai Bizottság legutóbbi, egy héttel ezelőtti adatai szerint a 95-ös benzin ára Romániában és Szlovéniában alacsonyabb, mint Magyarországon, a gázolaj tekintetében azonban hazánk minden szomszédos uniós tagállamhoz képest magasabb árakkal rendelkezik.

Mindennek azért van jelentősége, mert a kormány tavasszal bevezetett elvárása szerint a hazai üzemanyag-kereskedőknek a környező országok árszintjéhez kell igazodniuk.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.