Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Tűzszerészek vizsgálódása miatt le kell zárni egy szabadstrandot

Biztonsági okokból hozta meg ezt a döntést a város vezetése.

...svg content...Fotó: Pixabay / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Biztonsági okokból 2024. augusztus 26-tól ideiglenesen lezárják a szabadstrand területét Barcson. A Dráva-híd lábainál ugyanis tűzszerészek dolgoznak majd a mederben. Érdemes hozzátenni: először 2013. nyarán érkezett erre a területre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakembereinek egy csoportja.

Mégpedig azután, hogy több bejelentést is kaptak, miszerint alacsony vízállás esetén robbanótesteket lehet látni a hídlábaknál. Mint kiderült, a bejelentések jogosak voltak. Az egy hetes feltárás és mentesítés során mázsányi hadianyagot szállítottak el megsemmisítésre, s gyalogsági lőszer, aknavetőgránát, kézigránát, tüzérségi gránát, harckocsiágyú-gránát is volt a mederben. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Akkor veszélyelhárítás zajlott, most a terület ellenőrzése történik majd – írta meg a barcsihirek.hu. A M.H.1.Tűzszerész és Folyamőr Ezred tűzszerészeinek feladatvégzése idejére a város vezetése biztonsági okokból korlátozta a Barcsi Dráva-híd környékének, illetve a szabadstrandnak a forgalmát, és tilos lesz fürdeni.

Korábban azt is megírtuk, hogy tilos a fürdőzés az egyik horvát strandon, szennyezett a tenger. Látható szennyeződéseket jelentettek a nyaralók, a hatóságok pedig azonnal reagáltak. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy augusztus elején 100 kilós második világháborús szovjet légibombát találtak a Dunában Esztergomnál.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.