Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Legalább 13 ember meghalt és 14 eltűnt, miután elsüllyedt egy hajó Jemennél

Az incidens kedden történt, a hajó Dzsibutiból indult útnak. Az eltűntek után továbbra is kutatnak.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Közel-Kelet
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Legalább 13 ember életét vesztette és 14 fő eltűnt, miután egy migránsokat szállító hajó elsüllyedt Jemen partjainál. Mindezen információkat az ENSZ migrációs ügynöksége, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) erősítette meg egy vasárnapi közleményben.

Abból az is kiderül, hogy az incidens kedden történt, a hajó pedig Dzsibutiból indult útnak, amelynek fedélzetén két jemeni és 25 etióp állampolgár tartózkodott. A hajó Taizz városának partjai közelében süllyedt el. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A közlemény szerint tizenegy férfi és két nő halálát erősítették meg, a keresési és mentési munkálatok pedig jelenleg is folyamatban vannak. A beszámoló alapján a jemeni kapitány és segítője holttestét még nem találták meg, utánuk is kutatnak.

Azt nem tudni, mi miatt süllyedt el a hajó. Megjegyezték: 2023-ban több mint 97 200 migráns érkezett Jemenbe, ami jelentősen meghaladja a korábbi években regisztrált számokat – számolt be az Al Jazeera az IOM információira hivatkozva.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a jemeni áradások következtében legkevesebb 57-en haltak meg, és több ezren voltak kénytelenek menekülőre fogni. Míg június közepén arról érkezett hír, hogy elsüllyedt egy hajó Jemennél, mintegy 49 ember elhunyt, 140 eltűnt.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.