Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Késes terrortámadás Németországban: kiderült, ki hajtotta végre a halálos támadást

A rendőrség időközben letartóztatta a gyanúsított férfit, aki több emberrel végzett a németországi támadás alatt.

...svg content...Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Európa
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Hatalmas hajtóvadászat indult a késes támadó ellen, aki egy németországi fesztiválon késelt halálra többeket. A sérültek közül többen is az életükért küzdenek, így lehetséges, hogy tovább nőhet az áldozatok száma.

Másnap reggel egy 15 éves fiút vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint előre tudhatott a támadásról, mégsem értesítette a hatóságokat. Időközben a német rendőrség letartóztatott egy férfit, akit a késes támadással, és további nyolc ember megsebesítésével gyanúsítanak Solingen városában.

A hivatalos tájékoztatóban azt mondták, a férfi már őrizetben van, letartóztatták, aki a Bild és a Spiegel szerint piszkos és vérfoltos ruhában adta fel magát a rendőrségen. Egy 56 és egy 67 éves férfit, illetve egy 56 éves nőt késelt halálra, amiért most felelnie kell.

Sok a kérdőjel

A BBC azt írja, a németek gyakorlatilag biztosak abban, hogy a férfi, aki feladta magát, valóban az elkövető. Már a belügyminisztérium szóvivője is megerősítette, hogy feladta magát a támadó. Ő volt a harmadik személy volt, akit letartóztattak szombaton a támadással kapcsolatosan.

Egy férfit a támadás helyszínéhez közeli menekültközpontban vettek őrizetbe. A központ mindössze 300 méterre volt a piactértől, ahol péntek este halálra késelték az embereket. A letartóztatás néhány órával azután történt, hogy a 15 éves fiú őrizetbe vették, és mivel előzetes információja volt a támadásról, szintén súlyos büntetésre számíthat.

A támadó véletlenszerűen szúrhatta le a járókelőket a fesztiválon, ahol nagyon hektikussá vált a helyzet, mely megnehezítette az elkövető megtalálását. A támadó az emberek torkát és nyakát célozta, tehát egyértelműen gyilkossági szándékkal támadott.