Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Lázár János szerint Szentkirályi Budapest jövője, Vitézy megbukott

Lázár János nincs jó véleménnyel Vitézy Dávidról, aki szerinte a budapesti választásokon is kudarcot vallott, hiába kapott meg mindent.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart a hivatalában Közlekedési infó címmel 2024. augusztus 16-án. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely néhány szavazattal nyerte meg a választást Budapesten, és ő is elismerte, ez komoly kritika felé, mert sokan tették egyértelművé ezzel, hogy nem végzett jó munkát az elmúlt öt évben, és mást akarnak a helyén látni.

Lázár János miniszter a Tranziton kitért a főpolgármesteri választásokra is, melynek kapcsán azt mondta, önmagában már az országbérletes rendszerrel megnyerhették volna a versenyt, kiegészülve azzal, hogy Karácsony Gergely gyakorlatilag semmit nem csinált. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Emiatt sem értett egyet azzal, hogy Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatokban visszalépett, és Vitézy Dávidot támogatja. Futballból hozott példát, és úgy fogalmazott, ez olyan, mintha a Real Madrid önkényes módon átadná a helyét. Olyannyira jó jelöltnek tartja Szentkirályit, hogy szerinte hosszú-hosszú évek óta a legjobb főpolgármester-jelöltet állította ki vele a Fidesz, emiatt is gondolja úgy, hogy igen komoly áldozatot vállaltak a visszalépésével, amivel nem értett egyet.

Lázár Szentkirályiban látja a jövőt, egy olyan főpolgármestert, aki alkalmas arra, hogy egyenesbe tegye Budapestet, és felvirágoztassa a fővárost. Emiatt is mondta azt, hogy a következő években támogatni kell, és olyan módon felépíteni, hogy az ő ajánlata legyen a legjobb a Budapesten élők számára.

Szerinte túl nagy kockázatot vállaltak Szentkirályi visszalépésével, és ezzel a lendülettel bele is állt Vitézy Dávidba, aki előszeretettel kritizálja őt. Szerinte Vitézy mindent megkapott, amit csak lehetett, kezdve azzal, hogy majdnem közlekedési miniszterré vált, majd megnyerhette volna a választásokat, mégis vesztett. Úgy érzi, mindkét poszt rajta ment el, saját magát okolhatja Vitézy, aki egészen más véleményen van.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.