Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,30 Ft
Euró
394,50 Ft
Font
466,50 Ft
Bitcoin
60,584 $

Két feltétel teljesülése esetén Karácsony Gergely is áldását adja a budapesti olimpiára

Orbán Viktor és Karácsony Gergely is támogatná a budapesti olimpia megrendezését, de a főpolgármester ehhez feltételeket is szab.

...svg content...Fotó / Illusztráció: A 2024-es párizsi nyári olimpiáról hazaérkező magyar csapat az ünnepélyes fogadáson a Puskás Ferenc Stadion szoborparkjában 2024. augusztus 12-én. MTI/Máthé Zoltán
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A magyar főváros olimpiai álmai újra fellángoltak, miután mind Orbán Viktor miniszterelnök, mind Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozott a lehetséges budapesti olimpiai rendezésről. A két politikus álláspontja között azonban jelentős különbségek mutatkoznak.

Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak adott interjújában magabiztosan állította, hogy Magyarország készen áll az ötkarikás játékok megrendezésére. „Ha akarjuk, el tudjuk hozni”, fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy a projekt megvalósításához elengedhetetlen a főváros támogatása. Soron kívül Magyar Péter megint visszautasította a közmédia meghívását

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy támogatná az olimpia megrendezését, ám kizárólag akkor, ha előtte két feltételt teljesít a kormány. A városvezető két fő kritériumot határozott meg: az állam teljesítse korábban ígért beruházásait, valamint a főváros kapja vissza a szükséges forrásokat saját fejlesztéseihez.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) üdvözölte a felvetést, jelezve, hogy a magyar olimpiai közösség régóta dolgozik egy hazai rendezésű olimpia megvalósításán. A MOB késznek mutatkozott Budapest lehetőségeinek vizsgálatára, amennyiben a főváros nyitott az elképzelésre.

Fontos megjegyezni, hogy az olimpia rendezésére már nem pályázni kell, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felkérésére lehet számítani. Ennek fényében különös jelentőséggel bír Karácsony Gergely júliusi találkozója Thomas Bachhal, a NOB elnökével, ahol egyetértés mutatkozott abban, hogy Budapest számára lehetséges lenne egy fenntartható, inkább városfejlesztési projektként felfogott olimpia rendezése.

A dark weben árulhatták a Temutól lopott felhasználói adatokat, az online piactér máris cáfolt

Hatalmas adattömeg bukkant fel az egyik fórumon, állítólag a Temuról származnak.

Szoboszlai gólt lőtt a Milánnak, 9-2-re nyert a Bayern, Mbappé is beköszönt

Szoboszlai Dominik gyorsan megszerezte az első liverpooli Bajnokok Ligája gólját, ami 3 pontot ért Olaszországban, míg a Real Madrid megszenvedett a Stuttgart ellen, addig a Bayern München gálázott.