Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,748 $

Nagy bejelentést tett Trump Kennedy visszalépése után

Robert F. Kennedy Jr. visszalépését követően Donald Trump elnökjelölt bejelentette, hogy megválasztása esetén nyilvánosságra hozná a John F. Kennedy elleni merénylettel kapcsolatos dokumentumokat.

...svg content...Fotó: Ifjabb Robert F. Kennedy (b) és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án. A független elnökjelöltként induló Kennedy a nap folyamán jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és mostantól Trump kampányát fogja támogatni. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Allison Dinner
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Donald Trump republikánus elnökjelölt egy arizonai kampányrendezvényen tett ígéretet arra, hogy amennyiben megválasztják, nyilvánosságra hozza „a John F. Kennedy elleni merénylettel kapcsolatos összes fennmaradt dokumentumot”. A bejelentés Robert F. Kennedy Jr. harmadik párti jelöltségének visszavonását követően hangzott el.

Trump továbbá kijelentette, hogy létrehozna egy szakértői bizottságot a gyermekkori egészségügyi kérdések vizsgálatára, amelyben Kennedy is részt venne. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

A kampányrendezvényen Kennedy csatlakozott Trumphoz a színpadon, ahol a közönség lelkesen fogadta. Kennedy rövid beszédében méltatta Trumpot, kijelentve, hogy „újra egészségessé tenné Amerikát” és megvédené az országot „a totalitarizmustól”.

Azonban Kennedy családjának reakciója némiképp ellentmondásos volt. Kerry Kennedy, Robert testvére a Washington Post-nak adott nyilatkozatában „obszcenitásnak” nevezte bátyja Trump melletti kiállását. Öt Kennedy testvér – Kathleen, Courtney, Kerry, Chris és Rory – pedig közös nyilatkozatban bírálta Robert döntését, állításuk szerint ugyanis azzal elárulta az „apjuk és családjuk által vallott értékeket.”

A családtagok ehelyett Kamala Harris és Tim Walz demokrata párti jelöltek támogatására buzdítottak.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Szoboszlai Dominik máris visszatért a Liverpool kezdőjébe

Szoboszlai Dominik a váratnak megfelelően kezdeni fog a Wolverhampton elleni angol bajnoki mérkőzésen.

Magyarország felkészült a téli gázellátásra

Rekordmennyiségű földgáz tárolása biztosítja az ország energiabiztonságát a közelgő fűtési szezonra.