Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kamala Harris: Trump „egy komolytalan ember”, de a visszatérésének „rendkívül súlyos következményei lehetnek”

Az alelnök legutóbbi beszédében sem kímélte a volt elnököt, és emlékeztette a közönséget, mi történt Trump elnöki ciklusa alatt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Kamala Harris elsöprő éljenzés és tapsvihar közepette érkezett meg a Demokrata Nemzeti Konvenció (DNC) színpadára, ahol hivatalosan is elfogadta pártja jelölését. A demokraták elnökjelöltje a Beyoncé által előadott Freedom című számra sétált ki, az éljenző tömeg pedig állva tapsolta az elnökjelöltet.

Harris egy összeszedett, a szavazókat megszólító beszédében egyebek mellett arról beszélt, hogy az Egyesült Államok jelenleg a jövőjéért vívott harcban áll, hangsúlyozva, hogy a novemberi választás „az egyik legfontosabb nemzetünk életében”, kiemelve, hogy Donald Trump „egy komolytalan ember”, ám visszatérésének „rendkívül súlyos következményei lehetnek”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az alelnök és a demokraták elnökjelöltje arra kérte a közönséget és mind amerikai szavazót, hogy emlékezzenek vissza Trump legutóbbi elnöki ciklusára:

„Ne csak azt a káoszt és szerencsétlenséget vegyék figyelembe, amikor hivatalban volt, hanem azt is, hogy milyen súlyosak azok a történések, melyek azóta történtek, hogy elvesztette a legutóbbi választást. Donald Trump megpróbálta eldobni a szavazataikat. Amikor pedig ez nem sikerült neki, egy fegyveres csőcseléket küldött az Egyesült Államok Capitoliumába, ahol megtámadták a rendfenntartó erőket.”

Harris úgy folytatta, nem szabad megfeledkezni Trump közelmúltbeli bírósági ügyeiről sem, a csalással kapcsolatos vádakat, melyeket ellene hoztak fel, kiemelve, hogy ezekkel ő lett az első volt amerikai elnök, akit büntetőjogi felelősségre vonnak. Megjegyezte, Trump azt tervezi, hogy „szabadon engedi a január 6-i támadásokban részt vevő erőszakos szélsőségeseket”, ha ő nyeri a választást:

„Gondoljunk csak bele, mekkora hatalma lesz, különösen azután, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága nemrég kimondta, hogy mentesül a büntetőjogi felelősségre vonás alól. Képzeljük csak el Donald Trumpot védőkorlátok nélkül.”

Az alelnök kijelentette, míg az ő politikai programjában számos fontos elem mellett szerepel az is, hogy véget vessen az amerikai lakáshiánynak, megvédje megfizethető egészségügyi ellátást, és hozzáférést biztosítson a kisvállalkozók számára a tőkéhez, addig Trump „önmagáért és milliárdos barátaiért fog harcolni”, ahogy eddig is tette.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.