Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
65,551 $

Megszólalt Komló polgármestere a vasútvonal elbontásáról

Mint fogalmazott, ő nem gondolta, hogy az előkészítő munka ekkora indulatokat fog kavarni. Egyúttal kiemelte, sok félreérthető információ jelent meg a napokban.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy arról már beszámoltunk, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) hétfői közleményében tisztázta a komlói vasútvonal jövőjével kapcsolatos félreértéseket. A tárca hangsúlyozta, hogy nem a vonal megszüntetéséről, hanem annak esetleges kiváltásáról van szó. A vizsgálat hátterében Komló város vezetésének kérése áll, a település polgármestere ugyanis a város fejlesztési terveire hivatkozva kérte a minisztériumot, hogy vizsgálja felül a településközponton átvezető vasútvonal szükségességét.

Az ÉKM hozzátette, „a település vezetője szerint a város szempontjából lényeges, hogy a vasút által elfoglalt, kihasználatlan területek igazi belvárosi hasznosítása megkezdődhessen”. Az ezzel kapcsolatos további részletekre ebben a cikkben tértünk ki. Nemrégiben pedig Polics József, Komló polgármestere az ügy kapcsán az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: „Én nem gondoltam, hogy az előkészítő munka ekkora indulatokat fog kavarni”. Soron kívül Egyre esélyesebb, hogy Vitézy Dávid lesz a főpolgármester-helyettes

A polgármester szerint sok félreérthető információ jelent meg a napokban. Szerinte a minisztérium elindított egy előkészítő folyamatot, és ezt teljesen kicsavarta a sajtó, úgy állították be, mintha meg akarnák szüntetni a 47-es vonalat, miközben ez nem igaz. „Mecsekjánosi Komló belterülete, egy zsákvonalnak a végállomását áthelyeznénk Komló városán belül, nem a belvárosba, hanem egy olyan területre, ahova jelenleg is tömegközlekedéssel jutnak el az emberek” – magyarázta.

Polics József elégedett azzal, hogy elindult ez a folyamat. A városnak a 2021-ben is jóváhagyott gazdasági programjának része volt a vasútmentes belváros kialakítása, ezt egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület, s mint mondta: ez a város érdekét szolgálja – hangzott el az ATV műsorában, amelyből a Telex szemlézett.

Menczer Tamás Magyar Péternek: vállald a felelősséget a botrányos tetteidért

Ismét Magyar Péternek üzent Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki szerinte eljött az idő, hogy a Tisza Párt vezetője vállalja a felelősséget a botrányos tetteiért.