Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Reagált a BME a gólyatáborban történtekkel kapcsolatban

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkacsoport létrehozásával reagál a közelmúlt eseményeire.

...svg content...Fotó: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Közigazgatási Informatikai Központjának (IK) épülete a főváros XI. kerületében, a Magyar Tudósok körútján. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Műegyetem vezetése bejelentette, hogy átfogó vizsgálatot indít a gólyatáborok működésével kapcsolatban. Az intézkedés hátterében a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának augusztus közepén megrendezett bodajki gólyatáborban történt esetek állnak, melyek során sajtóértesülések szerint a leendő elsőéves hallgatókkal megalázó módon bántak.

Az egyetem közleményében hangsúlyozta: „A BME kötelessége nemcsak a hallgatók oktatása, illetve szakmai pályára állítása, hanem minden körülmények között a biztonságuk védelme. Ez a cél a gólyatáborokra kiemelten vonatkozik.” Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A most létrehozott munkacsoport, melyben az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek is részt vesznek, több feladatot lát el. Elsődleges céljuk a jelenlegi szabályozás felülvizsgálata, valamint új, mindenki számára megnyugtató és biztonságos szabályrendszer kialakítása. A munkacsoport figyelembe veszi az eddigi tapasztalatokat és a felmerülő kihívásokat is.

Az egyetem emlékeztetett arra, hogy már évekkel ezelőtt kidolgoztak egy házirendet a gólyatáborokra vonatkozóan, mely más intézmények tapasztalatait is figyelembe vette. Az idei táborokat is ezen szabályok alapján szervezték meg.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.