Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,948 $

Kiderült, mi okozta az iráni elnök halálát

A néhai iráni elnök a helikopterén ült, amikor utolérte a halál, mely sok kérdést vetett fel az incidenssel kapcsolatosan.

...svg content...Fotó: Ebrahim Raiszi iráni elnök sajtótájékoztatót tart Teheránban 2022. augusztus 29-én. Raiszi kiemelte, hogy Irán a jövõben számos területen kívánja szorosabbra fûzni az együttmûködést Kínával. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ebrahim Raisi néhai iráni elnök még májusban vesztette életét, amikor lezuhant az őt szállító helikoptere. Sokan merényletre gondoltak, majd kiderült, hogy nem érte találat a gépet és azon bomba sem robbant.

Szintén kizárták a lehetséges forgatókönyvek közül, hogy belső merénylet történhetett a gépen. Irán hivatalos tájékoztatása szerint a lezajlott vizsgálatok után azt lehet mondani, hogy a korábbi elnökök az időjárási viszonyok miatt halt meg, emiatt zuhant le a gépe. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A Reuters azt írja, a hadsereg ez idáig nem talált arra utaló bizonyítékot, ami szabálytalanságra vagy támadásra vezethető vissza. A Fars hírügynökség megerősítette, a vizsgálat lezárult, és ami történt, az baleset volt, nem más. Ezt egy meg nem nevezett biztonsági forrás közölte, hozzátéve, a gép nekiütközött egy hegynek, majd a földnek csapódott.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.