Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Ezeket a kocsikat kapkodják most el a magyarok

81 061 használt személyautó cserélt gazdát idén júliusban, ami 19 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Többek között a hónapok óta tartó árcsökkenésnek is köszönhetően júliusban óriásit nőtt a magyarországi használtautó-adásvételek száma. A Datahouse adatai szerint júliusban 81 061 használt személyautó cserélt gazdát, ami 19%-kal több a tavaly júliusban regisztrált 68 270-nél – áll a LOUNGE Communication közleményében. De a téma kapcsán Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője is elmondott néhány dolgot.

Mint mondta: összességében is kijelenthető, hogy 2024 eleje óta folyamatosan erősödik a használtautó-piac. Az idei csúcshónap 24,9%-os növekedéssel a február volt, de átlagosan eddig minden hónapban 13%-os ugrást láthattunk. A telefonos megkeresések számából kiindulva a Használtautó.hu megállapította, hogy az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt személygépjárművek körében nem történt komoly változás – írja az Economx. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ugyanis az élen továbbra is az Opel Astra – Suzuki Swift – Volkswagen Golf trió található. Az Opel legnépszerűbb modelljét átlagosan 1 710 000 forintért lehet megvásárolni, míg a Suzuki Swift átlagára 1 199 000, a Volkswagen használt Golf modelljének pedig 2 938 000 forint – részletezik a közleményben.

De korábban arról is beszámoltunk, hogy ha a formavilágról van szó, melyek a magyarok kedvencei a használt autóknál. Egy kutatásban ugyanis megvizsgálták, a magyarok milyen kivitelű használt autókat keresnek. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy több Kínában gyártott autó is elkezdett feldagadni, amely által úgy tűnik, a hőhullámok nemcsak az embereket, hanem a járműveket is megviselik.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.