Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Csak júliusban 15 millió forintot fizettek a bliccelők a MÁV-nak, ez minden idők rekordja

Nagyon lazára vették a figurát az utasok, a bliccelés pedig összességében 15 millió forintjukba került.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egészen meghökkentő számokról számolt be a MÁV-START szerdán a bliccelések és azok nyomán kiszabott pénzbüntetések kapcsán: azt írják, noha 2024 teljes első félévében kimagaslóak voltak a MÁV követelésbehajtásból származó bevételei, júliusban egy korábban soha nem látott mértékű összegek folytak be.

A januártól júliusig tartó időszakban nem kevesebb, mint 80 millió forint folyt be a MÁV-START kasszájába, mely összességében 40 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszak értékeit. 2020 márciusában azt gondolták, megszületett a legnagyobb rekord, amikor is 13,3 millió forint volt a bírságokból származó bevétel, ám idén júliusban még ezt is felülmúlták a bliccelők. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Júliusban tehát egy 4 éves rekord dőlt meg, ugyanis összesen 15,2 millió forintos befizetést jegyeztek abban a hónapban.

Érdekesség, hogy az idén júliusban beszedett rekordösszeg jelentős mennyiségű késedelmi díjat és kamatot is tartalmaz, a legmagasabb egyösszegű befizetés elérte a 148 ezer forintot. Sokakban felmerülhet a kérdés, ajon miért ugrott meg ilyen látványosan a blicceléshez köthető befizetések száma.

A MÁV szerint ez arra vezethető vissza, hogy a vállalat követelésbehajtási csoportja a korábbi kimagasló eredményekhez képest is jelentős mértékben fokozta teljesítményét és a behajtás hatékonyságát. Azok pedig, akik semmilyen formában nem reagáltak a fizetési felszólításokra, jogi eljárással néznek szembe.