Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Elon Musk szerint már nem éli meg, hogy ember lépjen a Marsra

Meglepően pesszimista kijelentést tett a világ leggazdagabb embere.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Világűr

Bense Róbert

Szerkesztő

Néhány éve még 2026 volt a céldátum, amit 2029-re módosított a Space X tulajdonosa, de még ezt követően is úgy vélekedett, hogy húsz éven belül egymilliós nagyvárost hoznak létre a vörös bolygón. Most azonban már jóval borúlátóbb hangnemre váltott.

Musk elismerte, hogy bár a technológiai fejlődés gyors, az űrutazás és a Mars meghódítása sokkal bonyolultabb és hosszabb időt igényel, mint azt korábban gondolták. A SpaceX Starship rakétája, amelyet kifejezetten a Mars-missziókhoz terveztek, még mindig fejlesztés alatt áll, és számos technikai kihívással kell szembenéznie a projektnek. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Elon Musk ennek kapcsán nemrég meglepő kijelentést tett, miszerint valószínűleg már nem éli meg, hogy az emberiség eljusson a Marsra, pedig élete célja, hogy a vörös bolygót benépesítse. Bár űrvállalata jelentős előrelépéseket tett, úgy véli, hogy még hosszú út áll előttünk, mielőtt az első emberi kolónia megvethetné a lábát a Marson.

„Ha nem javítunk az innovációk ütemén, egészen biztosan meghalok, mielőtt még a Marsra jutnánk” – fogalmazott a Washingtonban megrendezett Satellite 2020 konferencián.

A Mars eléréséhez szükséges technológiai innovációk, mint például a rakéták újrafelhasználhatósága és az űrbeli infrastruktúra kiépítése, mind-mind olyan feladatok, amelyek sok időt és erőforrást igényelnek. Elon Musk ugyanakkor úgy véli, hogy a SpaceX előbb-utóbb, de megoldja ezeket a problémákat, még ha ő maga már nem is lesz ennek szemtanúja – írja a Live Science.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.