Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,92 Ft
Euró
394,16 Ft
Font
468,46 Ft
Bitcoin
60,840 $

Megtalálták hat túsz holttestét a Gázai övezetben

Az izraeli hadsereg (IDF) hat túsz holttestét találta meg egy éjszakai művelet során a Gázai övezetben.

...svg content...Fotó: Palesztinok hagyják el otthonaikat a Gázai övezet déli részén levõ Hán-Júniszban 2024. augusztus 4-én, amikor az izraeli hadsereg a város keleti felének elhagyására szólította fel a lakosságot. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. A gázai hatóságok szerint a háború megindítása óta az övezetben már csaknem 40 ezer ember vesztette életét. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

Az IDF közleménye szerint a holttesteket Gáza déli részén, Hán Júnisz környékén fedezték fel. A túszokat még október 7-én ejtette foglyul a Hamász, amikor átfogó támadást indított Izrael ellen.

A sikeres felderítési akció a Sin Bet (Izraeli Belbiztonsági Szolgálat), az IDF hírszerzési egységei és a túszmentő műveletekért felelős parancsnokság szoros együttműködésének eredménye. Az IDF szóvivője elmondta: „Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy hazahozzuk az összes túszt, az áldozatok családjaival pedig együttérzünk.” Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az izraeli hadsereg bejelentése egybeesik Antony Blinken amerikai külügyminiszter látogatásával a térségben, aki felszólította a Hamászt egy új tűzszüneti javaslat elfogadására, miután Izrael támogatását adta a tervezethez.

Az amerikai diplomácia vezetője Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően úgy nyilatkozott, hogy Netanjahu beleegyezett a javaslatba, amely tűzszünetet eredményezne és lehetővé tenné az izraeli túszok szabadon bocsátását.