Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Augusztus 20.: kevesebb mint 2 órán belül kiderül, lesz-e tűzijáték

Az operatív törzs délután 3 órakor ül össze ismét, hogy meghozzák a végleges döntést a kedd esti tűzijátékkal kapcsolatosan,

...svg content...Fotó: Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2024. augusztus 18-án. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Kovács Zoltán államtitkár korábban tisztázta, semmilyen kockázatot nem fognak vállalni az esti rendezvényekkel, és mivel az időjárás-jelentések nem túl biztatóak, nem vehetjük biztosra, hogy lesz tűzijáték.

A légiparádét teljesen ideális körülmények között rendezték meg Budapesten, amire sokan voltak kíváncsiak, mialatt újraélesztettek egy idős nőt a rakparton. Unokája kért segítséget, majd a rendőrök és a mentők gyors beavatkozásának köszönhetően kórházba szállíthatták. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Rendben és nagy érdeklődés mellett zajlottak az augusztus 20-ai nemzeti ünnep délelőtti programjai. A Kossuth téri díszünnepségen és a látványos légi parádén sok ezren vettek részt.” – írta Kovács Zoltán a Facebook oldalán.

15 órakor lesz a döntés

A programok délután is folytatódnak, egészen 18 óráig ingyenesen látogatható marad a parlament épülete. Kovács is megerősítette, hogy az esti időjárás egyelőre bizonytalan, így még kicsit várnak a döntéssel, hogy biztosra menjenek, hiszen sok ezer emberről van szó.

„A programok délután is folytatódnak, egészen 18 óráig ingyenesen látogatható az Országház épülete. A meteorológiai előrejelzések szerint a délutáni órákban több hullámban záporok, zivatarok érkeznek a fővárosba, az esti időjárás egyelőre még bizonytalan.”

Kiderült, hogy délután 15 órakor hozzák meg a döntést a tűzijáték kapcsán, így hamarosan megtudhatjuk, lesz-e kedd este show a levegőben vagy sem. „Az operatív törzs az időjárás függvényében 15 órakor hozza meg a tűzijátékkal kapcsolatos döntéseket. Kérjük, továbbra is figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak!”