Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Névváltoztatásra kényszeríti az influenszereket a Forma-1 – kiderült, mi áll a háttérben

Az F1 a sarkára állt és elővette azon alkotókat, akiknek monetizált videóiban szerepel az F1 márkajelzés.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Sokaknak feltűnt a közösségi médiában, hogy a közelmúltban számtalan Forma-1-es tartalmakat készítő influenszer változtatta meg a nevét egyik pillanatról a másikra a különböző platformokon. Mivel pedig egyikük sem szólalt meg a rejtélyes tömeges névváltoztatás kapcsán, azonnal beindultak a pletykák.

Állítólag maga az F1 áll a dolog mögött: úgy tudni, hogy felszólító levelet küldtek minden olyan alkotónak a közösségi médiában, akik olyan tartalmakból csinálnak pénzt maguknak, melyeknek fő témája a Forma-1.

Legtöbbjük felhasználónevében megjelent az F1 valamilyen formában, ám a közelmúltban mindannyian megváltoztatták nevüket, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a pletykák igazak.

Mindezt megerősíti Toni Cowan-Brown F1-es kommentátor friss TikTok-videója is, melyben közölte, már fél éve hall különböző pletykákat arról, hogy az F1 ténylegesen felszólító leveleket küld az autóverseny-sorozat kapcsán tartalmakat gyártó influenszereknek.

A kommentátor szerint a Forma-1 azokat veszi célba, akik az F1-et használják a márkajelzésükben, és ebből tőkét kovácsolnak, valamint azokat az alkotókat, akik úgy tesznek, mintha valamilyen módon kapcsolatban állnának a szervezettel.

@f1toni F1 has been busy during the summer shutdown and F1 creators are bearing the brunt of it – but could they be loosing out on this marketing? #f1 ♬ original sound – Toni | tech & politics of F1