Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,13 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,09 Ft
Bitcoin
60,684 $

Felborult egy szuperjacht egy tornádóban Olaszországnál, egy ember életét vesztette, 6 eltűnt

Egyelőre csak 15 ember sikerült kimenteni a vízből.

...svg content...Fotó: Unsplash/Arno Senoner
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az olasz média beszámolói szerint egy brit zászló alatt közlekedő szuperjacht felborult egy tornádó miatt Olaszország közelében és elsüllyedt Palermo partjainál. Úgy tudni, a szuperjacht fedélzetén javarészt brit állampolgárok tartózkodtak a baleset idején.

Luca Cari, az olasz tűzoltó-mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint a baleset után 15 embert sikerült kimenteni a vízből, egy ember életét vesztette, 6 embert pedig még mindig keresnek. Úgy tudni, a szuperjacht helyi idő szerint hajnali 5 óra körül borult fel az olaszországi Szicília sziget északi részén fekvő Palermo közelében. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az olasz hatóságok információi szerint a brit utasokon kívül egy új-zélandi, egy Srí Lanka-i, két francia és egy ír állampolgárságú személy tartózkodott a fedélzeten. A kimentett túlélők között volt egy mindössze egyéves gyermek is, akit egy palermói gyermekkórházba szállítottak.

A szóvivő tájékoztatása szerint parti őrség és a tűzoltóság helikoptere és mentőcsónakjai jelenleg is a helyszínen vannak és nagy erőkkel keresik az eltűnteket. Az ANSA úgy tudja, a Bayesian elnevezésű szuperjacht Porticello kikötőjéből indult útnak vasárnap este, amikor tornádóba keveredett.