Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Vitályos Eszter reakciója Iman Helif világbajnoki kitiltására

Vitályos Eszter kormányszóvivő is reagált az Iman Helifet érintő döntésre.

...svg content...Fotó: Az aranyérmes algériai Imane Helif a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi ökölvívó-bajnoksága 66 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a Roland Garros Stadionban 2024. augusztus 9-én. MTI/AP/John Locher
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Sokan erősen megkérdőjelezik Iman Helif párizsi győzelmét az olimpián, amiből botrány lett. Hámori Luca legyőzője végig nagyon simán húzta be a címet, de tekintve az erőfölényét, ebben nem lehetett meglepetés.

Mivel a NOB-nak nincs hatásköre a világbajnokságra, Helif sem vehet részt a 2025-ös tornán, addig Luca például igen. Ez pedig fair küzdelmet ígér minden résztvevő számára, melynek kapcsán Vitályos Eszter kormányszóvivő is reagált. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

„Azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűzni: Nem indulhat se Helif, se Lin a 2025-ös női ökölvívó világbajnokságon‼️ Hajrá, Luca” – írta a Facebook oldalán a magyar kormányszóvivő a bejelentést követően.

Több fontos bejelentést tett a Nemzetközi Bokszszövetség. Egyrészt eldőlt, hogy a 2025-ös női ökölvívó-világbajnokságnak Belgrád ad otthont – ahol egyébként Imane Helif és Lin Ju-Ting nem vehet részt –, másrészt az algériai bunyós által 46 másodperc alatt szinte kivégzett olasz Angela Carini megkapja az olimpiai bajnokoknak járó jutalmat az IBA-tól.

A 100 dollárnak a fele a sportolót illeti, míg a nemzeti szövetségük 25 ezret, addig az edzőjük szintén 25 ezer dollárt kap. „Ennek a százezer dollárnak a fele a sportolót illeti, míg a nemzeti szövetségük 25 ezer dollárt, az edzőjük pedig 25 ezer dollárt kap.”