Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lehet, hogy már ki sem nyithat idén az egyik népszerű budapesti fürdő

A budapesti Dandár Fürdő tervezett felújítása során váratlan statikai problémákra bukkantak, ami késlelteti a létesítmény újranyitását.

...svg content...Fotó: Unsplash/Emilio Garcia
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) korábban bejelentett terveivel ellentétben a Dandár Fürdő felújítása jelentős csúszásban van. Az eredetileg 2024 tavaszára tervezett, több mint 100 millió forintos beruházás célja a fürdő infrastruktúrájának átfogó modernizálása volt.

A projekt kezdetben a földszinti területek, beleértve a medencék környékét, zuhanyzókat és mellékhelyiségeket érintette volna, emellett a tervek között szerepelt a szauna és pihenőtér felújítása, valamint a teljes burkolat cseréje és a gépészeti szerkezetek korszerűsítése is. A munkálatok részeként a vízszigetelés javítását és a födém megerősítését is tervezték. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

A felújítás kezdetét először húsvétra, majd a strandszezon kezdetére, június 14-re halasztották, ami után az újranyitást augusztus végére vagy szeptember elejére tervezték. A BGYH közleménye szerint azonban a munkálatok során előre nem látható akadályokba ütköztek.

Az épület szerkezetének teljes feltárása folyamatban van

A vállalat hivatalos nyilatkozata szerint: „A Dandár Fürdő felújítása a tervezett ütemben, június közepén elindult. A munkálatok során a szakemberek a csaknem százéves épületben súlyos statikai problémákat találtak, melyeket előzetesen nem, csak a födémszerkezet megnyitásával lehetett alaposan megvizsgálni.”

Az Index által idézett közlemény szerint az épület szerkezetének teljes feltárása folyamatban van, a szakértői vélemények pedig szeptemberre készülhetnek el, és csak ezek alapján lehet majd meghatározni a szükséges további feladatokat és azok időigényét.

A jelenlegi helyzet értékelése alapján a BGYH arra a következtetésre jutott, hogy a Dandár Fürdő újranyitása ebben az évben már nem valószínű, ez a tény pedig érzékenyen érintheti a létesítményt, amely az utóbbi időben a fővárosi gyógyfürdők között a legkevésbé nyereséges üzemeltetésűnek számított.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.