Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Dobos C. József középiskola: diákjával folytatott viszonyt egy tanár

Az ügyben érintett tanár minden lehetséges határt túllépett, miután viszonyt folytatott a Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola egyik diákjával.

...svg content...Fotó: Unsplash/MChe Lee
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Döbbenet, hogy még mindig vannak olyan tanárok, akik a korábbi botrányok ellenére is képesek erre az útra lépni. Ezúttal a Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát hozta kellemetlen helyzetbe egy tanár, aki viszonyt folytatott a diákjával.

A Magyar Hang megtudta, azonnali hatállyal kirúgták az oktatót, miután kiderült, mit tett. Egy névtelenséget kérő forrás számolt be arról, hogy a férfi tanár több fiú diákját zaklathatta, szexuális ajánlatokkal bombázhatta. Soron kívül Másodszor is elkésett az ATV ismert műsorvezetője, távozik a csatornától

A visszaélésekre már tavaly fény derült, de akkor minden az intézmény falain belül maradt, nem lett belőle botrány, mert az iskola igazgatója nem akart nagy hírverést. Azóta nyomozás indult az ügyben, miután bűncselekmény történhetett. Az igazgatóság helyes és gyors döntést hozott, még aznap kirúgták a tanárt, akinek lehetséges, a tanári pályája tönkrement ezzel, mert aligha fogják máshol alkalmazni, ha információt kapnak róla.

Sok a kérdőjel

A rendőrség megerősítette, idén május elején nyomozást rendeltek el kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt. A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) belső vizsgálatot rendelt el az ügyben érintett iskolában, mely alatt igazgatói mulasztást állapítottak meg.

Május 30-án az intézmény vezetőjét azonnali hatállyal, rendkívüli felmondás kíséretében rúgták ki, akinek a helyét Nagy Edit korábbi igazgatóhelyettes került, mint megbízott igazgatóként.

„A BGSZC-t hiába kérdeztük, nem árulták el, hogy az elbocsátott tanár más diákokat is megkörnyékezett-e, mikor kezdődtek és mennyi ideig tarthattak a visszaélések, és ki értesítette minderről a szakképzési centrumot.” – írja a cikkében a Magyar Hang.

Kiderült, tavaly összesen mennyi pénzt hozott Kína Magyarországra

Hatalmas összegekben fektettek be a kínai cégek Magyarországon 2023-ban, amit most számszerűsített a kormány Varga Mihály pénzügyminiszter által.