Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Közlekedési akciótervet indított a kormány

A kabinet ötpontos akciótervet jelentett be a hazai közlekedési rendszer átalakítására.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart a hivatalában Közlekedési infó címmel 2024. augusztus 16-án. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Az Építési és Közlekedési Minisztérium pénteki sajtótájékoztatóján Lázár János miniszter ismertette a kormány új kezdeményezését a közlekedési szektor megreformálására. Az átfogó terv célja a szolgáltatások minőségének javítása és az utasok elégedettségének növelése.

A bejelentett akcióterv öt fő pillérre épül. Ezek között szerepel egy új „közlekedési alkotmány” létrehozása, amely az utasok jogait hivatott garantálni, emellett a terv kitér a vasúti infrastruktúra fejlesztésére, új járművek beszerzésére, valamint az utaskomfort jelentős javítására is. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

A miniszter kiemelte, hogy a reform részeként a MÁV Zrt. szervezeti átalakítására is sor kerül, ennek keretében szeptember 1-jétől új vezérigazgató irányítja majd a vállalatot Hegyi Zsolt személyében, aki jelenleg a MÁV-Start szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A minisztérium bízik abban, hogy az intézkedések nyomán érzékelhető javulás következik be a hazai közlekedési szolgáltatások színvonalában, ami hosszú távon az utasok nagyobb megelégedettségét eredményezi majd.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.

Meghalt egy csecsemő a francia partoknál

Egy menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a francia partoknál, aminek következtében életét vesztette egy csecsemő.

Eltiltották az olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai botránymeccs után

Mindez azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, többek között a magyar válogatott részvételével.