Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Igazgató nélkül indul a tanév szeptemberben több magyar iskolában is

Állítólag javarészt olyan intézmények érintettek a problémában, ahol korábban többször is volt példa sztrájkra, vagy polgári engedetlenségre.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ivan Aleksic
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Sajtóértesülések szerint több hazai iskolában is igazgató nélkül indul majd a tanév szeptemberben, miután a Belügyminisztérium még a nyári szünet elején indoklás nélkül visszautasította olyan igazgatók pályázatát a pozíciókra, akiket a tantestületek, a szülők és a diákok egyaránt támogattak.

A Népszava információi szerint leginkább olyan intézményekről van szó, melyekben az elmúlt években több alkalommal is sor került különböző tiltakozó akciókra, így sztrájkra, vagy épp polgári engedetlenségre. A székesfehérvári tankerület a lap megkeresésére elmondta, csak évente két alkalommal, ősszel és tavasszal lehet benyújtani új igazgatói pályázatot. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Azon iskolákban pedig, melyek vezető nélkül maradtak a tanévkezdésre, ideiglenesen valamelyik igazgatóhelyettes látja el az intézményvezetői feladatokat. A lap megkeresésére korábban a Belügyminisztérium arról tájékoztatott a helyzet kapcsán, hogy a legutóbbi tavaszi eljárás során 384 helyre érkezett iskolaigazgatói pályázat. Akkor 337 pályázatot fogadtak el, 47 esetben pedig elrendelték a pályázat újbóli kiírását.