Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lemondott tisztségéről az az esperes, aki középkori módszerekkel kínozná meg az LMBTQ-közösség tagjait

Az esperes mindezt a párizsi olimpia botrányos megnyitója kapcsán jelentette ki korábban.

...svg content...Fotó: MTI/Kiss Gábor
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperese lemondott tisztségéről, miután erősen megkérdőjelezhető kijelentéseket tett az LMBTQ-közösség tagjai ellen. Az esperes a párizsi olimpia nyitóünnepsége kapcsán jelentette ki, hogy középkori módszerekkel kínozná meg a közösség tagjait.

Az esperes több Facebook-bejegyzésben is azt ecsetelte, hogy hogyan kínozná halálra az LMBTQ-közösség tagjait, írásai pedig azonnal körbejárták az internetet, hatalmas felháborodást keltve. Végül Kató Béla püspök szólította fel az esperest, hogy mondjon le tisztségéről. Soron kívül Filmforgatás lesz hétvégén a Keleti pályaudvaron

A Transtelex megkereste a lemondott esperest az ügy kapcsán, aki közölte, dühből és hirtelen felindulásból születtek a kérdéses bejegyzések, elismerve, hogy túl erősen fogalmazott. A portál ugyanakkor emlékeztetett, már korábban is írt hasonló posztokat az esperes, melyek hasonlóképpen megkérdőjelezhető tartalmúak voltak.

Kató Béla püspök a portál megkeresésére elárulta, elítéli Vincze Minya István bejegyzéseit, kiemelve, hogy „aki ilyen érzelmeket fogalmaz meg, az kárt okoz magának is és a közösségnek is”.

Kató azt is elmondta, hogy bár az esperes lemondott, továbbra is a református egyház lelkésze marad, hiszen az egyházi szabályok kimondják, hogy csak fegyelmi úton lehet valakit megfosztani a papságától.

Összefüggést találhattak az alkoholfogyasztás és az IQ között, íme a részletek

Érdekes megállapításokat tettek egy, a témával foglalkozó kutatás során.