Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

A Hámori Lucát legyőző bokszoló Elon Musknak és Donald Trumpnak is nekiment

Az algériai Iman Helif, a párizsi olimpia 66 kg-os súlycsoportjának aranyérmese, internetes zaklatás miatt pert indított az X közösségi oldal ellen.

...svg content...Fotó: Az algériai Imane Helif a kínai Jang Liu elleni mérkőzésére készül a 2024-es párizsi nyári olimpia női ökölvívó-bajnoksága 66 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a Roland Garros Stadionban 2024. augusztus 9-én. MTI/AP/Ariana Cubillos
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Az olimpiai bajnok ökölvívónő jogi képviselője, Nabil Boudi hivatalosan is megerősítette, hogy védence eljárást kezdeményezett a francia hatóságoknál. A kereset hivatalosan az X (korábban Twitter) platformot célozza meg, de több közismert személyiséget is név szerint említ, köztük Elon Muskot, J.K. Rowlingot és Donald Trumpot, írja a Variety.

A per hátterében az olimpiai torna során kibontakozott vita áll Helif részvételével kapcsolatban. Mint ismert, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) korábban eltiltotta a versenyzőt az általuk szervezett eseményektől az állítólagos kromoszóma-vizsgálatok eredményeire hivatkozva. Az olimpián való indulását azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) engedélyezte, mivel a szervezet csak az útlevélben szereplő nemét vette figyelembe. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A viták akkor éleződtek ki, amikor Helif legyőzte Angela Carini olasz versenyzőt a nyolcaddöntőben. Az eset után számos kritika érte az algériai sportolót a közösségi médiában, többek között ismert személyiségektől is. Mindez csak hatványozódott, amikor Hármoi Luca ellen is diadalmaskodott, majd végül az olimpia végéig kitartott, amit sokak szerint nem tisztességes módon nyert meg.

Boudi nyilatkozata szerint védencét mélyen érintették a támadások, amihez az ismert személyeknek is közük volt, ezért arra számít, hogy a beadványban szereplő ismert személyek megnyilvánulásait kiemelt figyelemben részesítik majd a hatóságok.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.