Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,72 Ft
Euró
394,06 Ft
Font
468,62 Ft
Bitcoin
63,544 $

Még el sem kezdődött a paralimpiai, de egy olimpikont már most eltiltottak

Pramod Bhagat, a tokiói paralimpia aranyérmese 18 hónapos eltiltást kapott a Tollaslabda Világszövetségtől (BWF).

...svg content...Fotó: Facebook / Paralympic Games
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A BWF szerdai közleménye szerint az indiai paratollasozót azért sújtották fegyelmi büntetéssel, mert egy éven belül háromszor mulasztotta el a holléti nyilatkozat teljesítését. Ez a sportszabályok értelmében doppingvétségnek minősül, mivel a sportoló nem volt elérhető a doppingellenőrök számára a megadott helyen és időben.

Bhagat, aki négyszeres világbajnok férfi egyesben és kétszeres vb-győztes férfi párosban, fellebbezett a döntés ellen a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). A fellebbezés azonban eredménytelennek bizonyult, a CAS ugyanis megerősítette, hogy az indiai versenyző megsértette a BWF doppingellenes szabályzatát. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az eltiltás következményeként Bhagat nem vehet részt a közelgő párizsi paralimpián, amelyet 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg. Ez jelentős veszteség mind a sportoló, mind az indiai paralimpiai csapat számára, tekintve Bhagat korábbi kiemelkedő teljesítményét és sikereit a nemzetközi versenyeken.