Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Házkutatást tartottak az óbudai polgármesternél

Állítólag Kiss Lászlót be is vitték a nyomozók.

...svg content...Fotó: Kiss László, Óbuda polgármestere megkoszorúzza a szovjet megszállás áldozatainak emlékművét a főváros III. kerületében, ahol megemlékezést tartottak a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján, 2022. november 25-én. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Házkutatást tartottak Kiss László óbudai polgármesternél – értesült a 24.hu egy, a fővároshoz közeli forrásból. Mindemellett a lap úgy tudja, a polgármestert be is vitték a nyomozók. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészséget is megkeresték, ahonnan annyit sikerült megtudni: arról az óbudai korrupciós ügyről van szó, amellyel összefüggésben még júniusban letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét.

A Központi Nyomozó Főügyészség várhatóan szerda délelőtt közleményt ad ki az óbudai korrupciós ügyről – teszik hozzá. Mint ismert, az alpolgármestert júniusban minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsították meg, és egyhónapos letartóztatását rendelték el, valamint annak az önkormányzati cégvezetőnek a letartóztatását is, akit ezen bűncselekmény bűnsegédként történő elkövetésével gyanúsítanak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A nyomozás során az ügyészség több helyszínen, köztük a III. kerületi önkormányzat épületében is házkutatást tartott. Az ügyben jelenleg tíz gyanúsított szerepel. Legutóbb egyébként augusztus elején látott napvilágot friss hír az ügyet illetően. Akkor arról írtunk, hogy meghosszabbították a korrupcióval vádolt óbudai alpolgármester letartóztatását: a bíróság három hónappal (október 20-ig) meghosszabbította két gyanúsított letartóztatását az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügyben.

A gyanú szerint egy reklámtevékenységet folytató cégvezető több mint százmillió forintot juttatott az alpolgármesternek, hogy az közbenjárjon reklámberendezések engedélyeztetése ügyében. A tranzakciók leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek erre a célra létrehozott gazdasági társaságokkal. Az ezzel kapcsolatos további részletekre ebben a korábbi cikkünkben tértünk ki.