Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Videón, ahogy kajakosokat követ egy fehér cápa

Az említett példány nagyjából 4 méter hosszú lehetett.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Videóra vették, ahogy egy fehér cápa követ két kajakost a kaliforniai Half Moon Bay térségében. A beszámoló szerint az oaklandi Ian Walters épp horgászott, amikor megpillantotta a hatalmas uszonyt, amint barátja kajakja körül köröz.

A férfi becslése alapján az állat nagyjából 4 méter hosszú lehetett. „Láttuk, ahogy visszafordul, és elkezdett követni engem” – idézte fel. A páros megpróbált nyugodt maradni, nem adva okot rá, hogy a példány támadásba lendüljön. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ez pedig sikerült is, mivel az állat végül egy csapat fóka felé fordult. Walters kiemelte: a cápa nem viselkedett fenyegetően, csupán kíváncsinak tűnt. A férfi természettudományt tanít, az esetet kifejezetten érdekesnek találta – írja a 24.hu az ABC7 News beszámolója alapján.

Június végén arról érkezett hír, hogy horgászat közben támadott meg egy cápa egy floridai férfit, súlyos sérüléseket szenvedett. Hatalmas szerencséje volt, hogy gyorsan érkezett a segítség. Márciusban pedig egy gyilkos bálna és egy nagy fehér cápa küzdelmét sikerült megörökíteni.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.