Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Jemeni áradások: legkevesebb 57 áldozatról tudni

Eddig legkevesebb 57-en vesztették életüket a jemeni áradások következtében, számos családot tönkretéve ezzel.

...svg content...Fotó: Jemeni síita húszi katona felügyeli a lefoglalt kábítószerek megsemmisítését a fõváros, Szanaa határában 2024. július 20-án. A jemeni hatóságok több mint negyven tonnányi tiltott szert semmisítettek meg. MTI/EPA/Jajha Arhab
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az ENSZ hivatalos adatai szerint a jemeni áradásoknak már közel 60 áldozata van, és több ezren voltak kénytelenek menekülőre fogni. Az ENSZ megemlíti, több mint 34 ezer családról tudni, akiket valamilyen módon érintett a június végén kezdődött és augusztus elején felerősödött heves esőzés.

Jemen eddig is humanitárius válságban szenvedett, de ezzel most még lejjebb süllyedtek, miközben milliók küzdnek a csaknem 10 éve kezdődött polgári konfliktus hatásaival. Óriási szükség van a segítségre a területen, és az ENSZ minden követ megmozgat ennek érdekében. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az árvíz által érintett régiók közé tartozik Hudaydah, Hajjah, Taiz és Marib. Hudaydah a legsúlyosabban érintett területek egyike, ahol több mint 6000 család menekült el az áradások miatt, melyek pusztító hatással bírtak.

A BBC azt írja, az utakat lezárták és az érintett területek megközelítése továbbra is problémás. Még mindig lehetnek áldozatok, akikről eddig nem számoltak be, és a fegyveres konfliktusok csak tovább nehezítik a segítség eljutását.