Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Sorra késelte meg az embereket egy 18 éves fiatal Törökországban

Egy törökországi mecsetben hajtotta végre a késes támadást a maszkot és golyóállómellényt viselő férfi.

...svg content...Fotó: Unsplash/Hans-Jürgen Weinhardt
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A maszkos férfi sisakot és golyóállómellényt viselt a támadás ideje alatt, amit augusztus 12-én hajtott végre, melynek ideje alatt legkevesebb öt embert szúrt meg egy mecset előtt Törökország északnyugati részén.

A támadót végül őrizetbe vette a rendőrség, és kiderült, hogy egy 18 éves gyanúsított személyről van szó, aki egy hosszú pengéjű késsel indult meg az akciójára, miközben az X-en keresztül élőben közvetítette azt az Eskisehir városában található mecset teakertjénél. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A The Straits Times jelentése szerint egyes médiaügynökségek arról jelentettek, hogy összesen heten sérültek meg a támadásban, nem pedig öten. A 18 éves fiatal semmit sem bízott a véletlenre, még védőszemüveg is volt rajta a maszk felett, hogy teljesen eltakarja az arcát.

Úgy tudni, egy több horogkeresztből álló náci jelképet is viselt a mellkasán. Sok más késes támadóval ellentétben a legutóbbi támadó nem kiabált a támadás alatt, és nem is fejezte ki tettének motivációját, akit állítólag a háborús témájú játékok befolyásolhatták.