Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,721 $

Trump úgy döntött, hogy beperli az Igazságügyi Minisztériumot

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump jogi lépéseket tesz az Igazságügyi Minisztérium ellen a floridai Mar-a-Lago birtokán 2022-ben végrehajtott házkutatás miatt.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Georgia Állami Egyetemen tartott választási nagygyűlésen, Atlantában 2024. augusztus 3-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/John Bazemore
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A volt elnök jogi csapata 100 millió dolláros kártérítési pert készül indítani, állításuk szerint ugyanis a hatósági intézkedés mögött politikai indíttatású üldözés állt. A Fox News által megszerzett dokumentumok szerint Trump ügyvédei azzal érvelnek, hogy az Egyesült Államok kormánya jogtalanul járt el az egykori elnökkel szemben.

A per középpontjában a 2022. augusztus 8-án végrehajtott FBI-razzia áll, amelyet a minősített információk állítólagos helytelen tárolásával kapcsolatos szövetségi nyomozás részeként hajtottak végre. Az eset után Jack Smith különleges ügyészt nevezték ki a vizsgálat vezetésére, aki később 37 pontos vádiratot nyújtott be Trump ellen.

A vádpontok között szerepel a nemzetvédelmi információk szándékos visszatartása, az igazságszolgáltatás akadályozására irányuló összeesküvés, valamint hamis nyilatkozatok tétele. Trump minden vádpontban ártatlannak vallotta magát, hangsúlyozva, hogy szerinte az eljárás politikailag motivált.

Az ügy új fordulatot vett, amikor Eileen Cannon szövetségi bíró a közelmúltban elutasította Smith vádjait Trump ellen. Cannon bíró döntésében arra hivatkozott, hogy Smith kinevezése és finanszírozása alkotmányellenes volt, ugyanis megsértette az Alkotmány Kinevezési Záradékát.

Trump ügyvédje, Daniel Epstein már benyújtotta a keresetindítási szándéknyilatkozatot az Igazságügyi Minisztériumnak, amelynek 180 nap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon és döntést hozzon az ügyben. Amennyiben nem születik megegyezés, Trump pere a floridai Déli Kerület szövetségi bíróságán folytatódik.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A Ferencváros váratlanul kikapott a Paks otthonában, méghozzá 3-1-re, ami különösen nem volt benne a pakliban.

Lewandowski mesterhármassal válaszolt a Real Madridnak a Barcelona meccsén

Lewandowski mesterhármast szerzett a Barcelona legutóbbi mérkőzésén, így ismét 3 ponttal vezetnek a Real Madrid előtt.