Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

Egy feljelentés után már a BRKF is vizsgálódhat Iman Helif ügyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja az algériai ökölvívó, Iman Helif olimpiai részvételével kapcsolatos feljelentést.

...svg content...Fotó: Az algériai Imane Helif a kínai Jang Liu elleni mérkőzésére készül a 2024-es párizsi nyári olimpia női ökölvívó-bajnoksága 66 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a Roland Garros Stadionban 2024. augusztus 9-én. MTI/AP/Ariana Cubillos
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Az elmúlt napokban jelentős nemzetközi vita bontakozott ki Iman Helif, az algériai női ökölvívó olimpiai szereplése körül. A sportoló fiziológiai jellemzői és a nők között elért eredményei számos kérdést vetettek fel a szakmai közönség és a szélesebb nyilvánosság körében egyaránt.

A történtek fényében a Magyar Nemzet információi szerint ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek csalás gyanújával az ügyben. A bejelentés hátterében az áll, hogy Helif tesztoszteronszintje és genetikai tulajdonságai eltérnek az átlagos női értékektől. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) álláspontja szerint Helif részvétele szabályos volt, mivel útlevelében nőként szerepel, sokan azonban megkérdőjelezik az útlevél alapjául szolgáló dokumentumok hitelességét, ugyanis felmerült a gyanú, hogy Helif születési anyakönyvi kivonata csak 2018-ban, a sportoló születése után 19 évvel került kiállításra, épp akkor, amikor elkezdte a sportot űzni.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a Legfőbb Ügyészséghez fordult az ügyben, az ügyészség pedig a bejelentést további vizsgálatra a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak továbbította.

Érdekesség, hogy maga Helif és ügyvédje is jogi eljárást indított, erről bővebben ebben a cikkben olvashattok.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.