Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Már poloskákat keresnek a párizsi olimpiát követően

Dél-Korea semmit sem bíz a véletlenre, speciális kutyát alkalmaz arra, hogy kiszűrjék az ágyi poloskákat a párizsi olimpia után.

...svg content...Fotó: EPA/RITCHIE B. TONGO
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nagy show-val zárult a párizsi olimpia, aminek Tom Cruise, a világhírű színészlegenda volt az egyik főszereplője. Immáron mindenki Los Angelesre koncentrál, ugyanis 2028-ban az amerikai városban rendezik meg az ötkarikás játékokat.

Miközben a magyar Aranygép útnak indult Budapestre a záróünnepséget követően, kiderült, Dél-Korea egy speciális kutya bevetésével igyekszik kiszűrni az ágyi poloskákat, hogy megakadályozzák az országba való bejutásokat, elkerülvén a poloskainváziót. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ceco, egy kétéves beagle fogja szűrni a Párizsból hazatérő utazókat ebben az időszakban, miután a francia fővárosban 2023-ban igen nagy problémákat okoztak a rovarok. Dél-Korea legnagyobb repterén teljesít szolgálatot a speciális kiképzésen átesett kutya, csökkentve annak a kockázatát, hogy a rovarok bejussanak az országba.

Ceco lehet a poloskák rémálma

A kutya két perc alatt képes ellenőrizni egy teljes standard szállodai szobát, kiszagolni a rovarokat. Tavaly a párizsi hatóságok versenyt futottak az idővel, hogy az olimpiára megszüntessék a problémát a poloskákkal, amik az otthonokban, a mozikban, a kórházakban és a vonatokon is megjelentek.

A Sky News azt írja, attól tartva, hogy a járvány tönkreteheti az olimpiát, a hatóságok kampányt folytattak az esetleges fertőzések felszámolására. Dél-Korea pontosan ezt akarja megelőzni, emiatt is alkalmazza Ceco-t, aki kiváló szolgálatot teljesíthet az ország védelmében. Az országban semmit sem bíznak a véletlenre, és a Párizsból közvetlenül érkező járatokat a szokásos havi egyszeri ütemezéshez képest heti rendszerességgel fertőtlenítik.

A repülőtéri karanténszolgálat pedig készen áll arra, hogy szükség esetén akcióba lendüljön, ha járványt észlelnek egy repülőgépen vagy a repülőtéren. Ceco már megkezdte a munkát, és egészen szeptember 8-ig fogják alkalmazni erre a célra a repülőtéren.