Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,04 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
63,244 $

Ercsiben történt lövöldözés: újabb részletek láttak napvilágot

A banda tagjai legalább harmincan voltak, és fényes nappal, a nyílt utcán kezdtek el lövöldözni egy helyi családra, amelynek tagjaival haragban álltak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, különböző fegyverekkel, gázpisztolyokkal és vascsövekkel támadt egymásra két társaság Ercsiben szombat délután. Az utcai leszámolásban többen megsérültek, köztük egy 10 éves kislány is. A sérültek közül voltak, akiket kórházba kellett vinni, a támadókat pedig a kommandósok és a rendőrök fogták el vasárnap. Az ügyben garázdaság gyanújával indítottak büntetőeljárást.

Az áldozatok sokkos állapotban idézték fel a történteket a Tényekben: a támadásban megsérült családfő elmondta, hogy az elkövetőkkel évek óta haragban vannak, s mindez akkor fokozódott, amikor néhány hónapja brutálisan megverték az egyik férfi gyermekét. A szülők feljelentést tettek, ezért a bűnbanda megfenyegette őket, hogy vonják vissza a vallomásukat. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az édesapa szerint a támadók éles fegyverekkel érkeztek szombaton, hogy megöljék őket. Ablakukon egy téglát dobtak be, így sérült meg többek között egy 10 éves kislány is. Az összecsapásról egy biztonsági kamerás felvétel is készült, azon jól látható, amint a társaság hatalmas puskákból ad le lövéseket a nyílt utcán – szemlézte az Index a Tények beszámolóját.

A feol.hu hozzáteszi: Szabó Tamás, a település polgármester sajnálja, hogy Ercsi ismét negatívan került be a hírekbe, azt pedig elfogadhatatlannak tartja, hogy a településen bandaháborús körülmények uralkodjanak. Szerinte a szombatihoz hasonló viták általában a nem tisztességes úton szerzett jövedelmek körül alakulnak ki.

Hozzátette: hétfőn a közbiztonsági bizottság is összeül Ercsiben, ahol szó lesz a hétvégi utcai összecsapásról is. Június végén pedig arról érkezett hír, hogy leszámolást hajtottak végre egy esküvőn Franciaországban. Egy 30-as éveiben járó férfi életét már nem lehetett megmenteni, amikor fegyveresek támadtak a násznépre.