Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,60 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
479,09 Ft
Bitcoin
63,131 $

Megszűnik a Vodafone egyik ingyenes szolgáltatása

A Vodafone Magyarország november 30-án kivezeti a Mini Bázis térerőpótló szolgáltatást, helyette a korszerűbb VoWiFi technológiát javasolja az ügyfeleknek.

...svg content...Fotó: Vodafone
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy 2023. november 30-án megszünteti a 2011 óta működő Mini Bázis szolgáltatását, amely megoldás eredetileg azon ügyfelek számára nyújtott segítséget, akik gyenge lefedettségű vagy árnyékolt területeken éltek.

A Mini Bázis egy helyhez kötött femtocella technológián alapuló rendszer volt, amely egy kis méretű bázisállomást használt a mobil hang- és adathívások biztosítására. A készüléket elektromos hálózathoz és internethez kellett csatlakoztatni a működéshez. Soron kívül Szörnyethalt egy 30 éves férfi és 54 éves édesanyja, egy 15 éves lány karja leszakadt

A vállalat közleménye szerint az elmúlt években jelentősen csökkent a Mini Bázist használó ügyfelek száma, ezt részben a folyamatos hálózatfejlesztésnek, részben pedig a technológia elavulásának tulajdonítják. A szolgáltató kiemelte, hogy a Mini Bázis berendezések már nem szervizelhetők, és időközben korszerűbb, költséghatékonyabb megoldások váltak elérhetővé.

A Vodafone a Mini Bázis helyett a Voice over Wi-Fi (VoWiFi) technológiát ajánlja ügyfeleinek. A rendszer lehetővé teszi az SMS-küldést, valamint hang- és vészhívások lebonyolítását wifihálózaton keresztül, még olyan helyeken is, ahol gyenge vagy nem elérhető a mobilhálózati lefedettség.

A VoWiFi számos előnnyel rendelkezik elődjéhez képest:

  • Nem igényel külön eszközt, elegendő egy kompatibilis okostelefon és wifihálózat a használatához
  • Magasabb minőségű szolgáltatást nyújt
  • Hívás közben is lehetővé teszi az adatforgalmazást
  • Belföldön és külföldön egyaránt használható
  • Nincs külön díja, a forgalmi és egyszeri díjak megegyeznek az ügyfél tarifacsomagjában foglaltakkal
  • Külföldi használat esetén a Vodafone nem számít fel roamingdíjat

Az érintett ügyfeleknek nincs külön teendőjük a szolgáltatás megszűnésével kapcsolatban, a Vodafone ugyanis minden érintett ügyfelet személyesen tájékoztat a változásról és a rendelkezésre álló alternatívákról.