Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Ötméteresekkel kapott ki a férfi vízilabda-válogatott az olimpiai bronzmeccsen

A magyar férfi vízilabda-válogatott az USA ellen ugrott medencébe a párizsi olimpia broncsmeccsén.

...svg content...Fotó: Jansik Szilárd a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának 3. helyéért játszott Egyesült Államok - Magyarország mérkõzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 11-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Több mint fájdalmas volt a férfi vízilabda-válogatott számára az elődöntő a párizsi olimpián, miután egy olyan horvát csapat ellen kaptunk ki, akik abszolúte verhetőek voltak. Emiatt nagyon mérgesek voltak magukra, viszont még így is lehetett bennük motiváció a bronzérem miatt.

Ezúttal sem volt túl éles a magyar alakulat, hasonló játékot láthattunk, mint a horvátokkal szemben. Számos helyzet maradt ki, és félő volt, hogy mindez ezúttal is nagyon sokba kerülhet, addig az USA érezhetően felkészült belőlünk. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Hooper nyitotta a gólok sorát emberelőnyből, amire Zalánki válaszolt gyorsan. Az USA is hasonlóan tett, majd jött Varga, aki finoman jelezte, hogy jobb figyelni, mert ebből még bármi lehet a folytatásban. A következő két gólt az amerikaiak szerezték, Manchercz pedig 4-3-ra szépített.

A negyedik negyed mindent vitt

Varga kezében ott volt az egyenlítés lehetősége, ám az ötméteresnél a felső kapufára bombázott. Kihagyott helyzetek ide vagy oda, az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az USA kapusa remekül védett. A harmadik negyedben 4-4-re módosult az állás Zalánki góljával, míg Vigvári találatával először vezettünk a meccsen.

Sokáig nem örülhettünk, az amerikai válogatott 5-5-re egyenlített. és még mindig bőven volt hátra a harmadik negyedből. A harmadik negyed sem úgy sikerült, mint azt eltervezték a magyarok, 6-5-ös amerikai vezetéssel fordulhattunk rá az utolsó 8 percre.

A negyedik negyed magyar góllal kezdődött, így ismét egyenlő volt az állás. Zalánki ezután emberelőnyből talált be villámgyorsan, nem várt, rögtön tüzelt, és máris hozzánk volt közelebb a bronzérem. 3 perc 22 perccel a negyedik negyed vége előtt Angyal két gólra növelte az előnyüket, ami a hatodik emberelőny gólunk volt 8-6-os állásnál.

Az USA nem adta fel, olyannyira nem, hogy döntetlen volt az állás 1 perc 40 másodperccel a lefújás előtt. Miután több gól nem esett a meccsen, jöhettek az ötméteresek, ami Vogel miatt egyértelműen a magyarok győzelmét vetítette előre. Ennek ellenére az USA nyerte meg a bronzmeccset, köszönhetően a három kihagyott büntetőnek.