Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Iman Helif: Ugyanolyan nő vagyok, mint bárki más

Az olimpiai bajnok bokszoló hevesen reagált az őt ért vádakra.

...svg content...Fotó: Az aranyérmes algériai Imane Helif a 2024-es párizsi nyári olimpia női ökölvívó-bajnoksága 66 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a Roland Garros Stadionban 2024. augusztus 9-én. MTI/EPA/Mast Irham
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A Hámori Lucát is legyőző algériai ökölvívó, Iman Helif aranyérmet szerzett az olimpiai játékok 66 kilogrammos súlycsoportjában, ami után határozott üzenetet fogalmazott meg azoknak, akik megkérdőjelezték nemét.

A döntőben Helif legyőzte azt a kínai Liu Yangot, akinek háttere szintén viták tárgyát képezte. Az algériai sportoló győzelme után nem habozott kiállni önmagáért és más versenyzőkért, akik hasonló támadásokkal szembesülnek. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Olyan nő vagyok, mint bármelyik másik. Nőként születtem, nőként éltem, nőként versenyeztem, ehhez kétség sem fér”, jelentette ki Helif magabiztosan, majd hozzátette, „Persze vannak, akik ellenségei a sikernek, ezek a támadások azonban különleges ízt adnak a győzelmemnek.”

Az olimpiai bajnok nem csak saját helyzetére reflektált, hanem általánosabb üzenetet is megfogalmazott a sportvilág és a társadalom számára. Felszólalásában hangsúlyozta az olimpiai elvek fontosságát és az emberek tiszteletteljes kezelésének szükségességét.

„Azt szeretném üzenni a világnak, hogy kötelezzék el magukat az olimpiai elvek mellett, és ne bánjanak rosszul az emberekkel. Ez az olimpia üzenete”, hangsúlyozta Helif, aki reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a jövőben nem lesznek hasonló támadások, és emlékeztetett: „A játékokon azért vagyunk, hogy sportolóként teljesítsünk.”

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.