Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Új edzőt kapott az angol labdarúgó-válogatott

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) bejelentette, hogy átmenetileg Lee Carsley veszi át az angol felnőtt válogatott irányítását.

...svg content...Fotó: Gareth Southgate angol szövetségi kapitány (j) és az angol Jude Bellingham a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság döntõjében játszott Spanyolország-Anglia mérkõzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2024. július 14-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az 50 éves szakember kinevezésére azt követően került sor, hogy Gareth Southgate a spanyoloktól elszenvedett Európa-bajnoki döntős vereség után lemondott posztjáról. Southgate négy egymást követő nagy tornán sem tudott trófeát nyerni az angol válogatott történetének egyik legerősebb generációjával.

Az FA közleménye szerint Carsley megbízatása egyelőre hat Nemzetek Ligája mérkőzésre szól, ezt követően döntenek majd az esetleges hosszabb távú együttműködésről. Az új ideiglenes kapitány első tétmérkőzése szeptember 7-én lesz Dublinban, ahol az írek ellen lép pályára az angol válogatott. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a felnőtt válogatott irányítását, még ha átmenetileg is”, nyilatkozta Carsley, aki hozzátette: „Izgalmas kihívások várnak ránk a Nemzetek Ligájában, és minden tudásommal azon leszek, hogy sikerre vezessem a csapatot.”

Carsley 2021 óta az angol U21-es válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett. Irányításával tavaly Európa-bajnoki címet szerzett az angol utánpótlás-válogatott, ami kétségkívül hozzájárult jelenlegi kinevezéséhez.

Az angol válogatott a Nemzetek Ligája B divíziójának 2. csoportjában szerepel majd, ahol Írország és Finnország mellett Görögország lesz az ellenfele.