Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Nem érzi magát felelősnek az iskola, ahol brutálisan bántalmaztak társai egy 10 éves fiút

Egy tízéves fiú súlyos sérülést szenvedett iskolatársai támadása következtében egy kemecsei általános iskolában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Feliphe Schiarolli
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Arany János Református Általános Iskolában májusban történt eset során egy tízéves fiút társai olyan mértékben bántalmaztak, hogy sürgős orvosi beavatkozásra volt szükség. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított nyomozást az ügyben.

A beszámolók szerint a szünetben több lány támadt a fiúra az iskola udvarán. Az egyik támadó földre rántotta az áldozatot, majd közösen rugdosni kezdték, melynek következtében a fiú lépe leszakadt, ami azonnali műtéti beavatkozást tett szükségessé. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Az iskola vezetősége gyorsan reagált az esetre, és belső vizsgálatot indított, amit 12 nap alatt le is zártak. Az intézmény álláspontja szerint a pedagógusok nem vonhatók felelősségre az eset kapcsán, az iskola közleménye szerint ugyanis „a tanulók felelőtlen játéka vezetett a súlyos sérüléshez”, ráadásul az esemény túl gyorsan zajlott le ahhoz, hogy a tanárok közbeléphettek volna.

A sérült fiú édesapja azonban más véleményen van, szerinte az eset elkerülhető lett volna, ha több pedagógus felügyelte volna az udvart. Kifogásolta azt is, hogy fiát nem felnőtt kísérte fel a tanterembe, ahol jelezhette a rosszullétét.

Az RTL beszámolója szerint a négy érintett lány első körben beismerte tettét, később azonban megváltoztatták vallomásukat, és már tagadják részvételüket az esetben. A jogi felelősségre vonás szempontjából fontos tény, hogy közülük csak egy lány töltötte be a 12. életévét, így csak ő vonható büntetőjogi felelősségre.