Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Nem várt bravúr a párizsi olimpián, Takács Kincső is döntős a kenusok mezőnyében

Kiss Ágnes és Takács Kincső 200 méter kenu egyesben állt rajthoz a párizsi olimpián a döntő előtt.

...svg content...Fotó: Takács Kincső a női kenu egyesek 200 méteres versenyének negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 8-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra nem hagyott sok kérdést a középfutamban, magabiztos evezéssel jutottak be a döntőbe, ahol olimpiai éremért fognak evezni. Ráadásul esélyesek, különösen Csipes, aki élete formájában versenyez 34 évesen, pályafutása harmadik és egyben utolsó olimpiáján.

Kopasz Bálint és Varga Ádám sem szerette volna véletlenre bízni a dolgokat. Az 1000 méteres távot az élen fejezték be, megérdemelten jutottak be az A döntőbe, és ugyancsak harcban vannak az olimpiai címért. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Kiss Ágnes volt az első, aki rajthoz állhatott a magyarok közül a kenusok középfutamában 200 méteren, egyéniben. A vártnak megfelelően nem tudott ott lenni a legjobbak között, a sprinterek elmentek mellette, így csak a B döntő maradt számár a 8. helyen.

Takács Kincső szintén egy nagyon erős, versenyképes mezőnyt kapott a futamában, de neki papíron jobb esélyei voltak arra, hogy A döntős legyen. Kincső magához képest jól rajtolt el, és igyekezett tapadni, az élmezőnnyel maradni, hogy egy nagy hajrával kiharcolja a továbbjutást. Kincső, ha centikkel is, de megcsípte a negyedik helyet, így ott lehet az A döntőben, ami komoly meglepetés.