Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,57 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,11 Ft
Bitcoin
61,604 $

Orbán Viktor és Magyar Péter üzenete a 18 éves olimpiai bajnoknak

Orbán Viktor miniszterelnök és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője is gratulált Márton Viviana olimpiai aranyérméhez.

...svg content...Fotó: Az aranyérmes Márton Viviana a nõi tekvondósok 67 kilogrammos versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 9-é MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Erős napot zártak a magyarok pénteken a párizsi olimpián, csak úgy repkedtek a fényesebbnél fényesebb érmek. Rasovszky Kristóf például nyíltvízi úszásban lett olimpiai bajnok, míg Betlehem Dávid bronzéremmel távozik, aki még mindig csak 20 esztendős.

A nap másik hőse Márton Viviana volt, aki élete első olimpiáján, 18 évesen ért fel a csúcsra. Természetesen sokan gratuláltak neki, többek között vezető politikusok is, mert ez egy olyan eredmény, mely egyúttal példaértékű is. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

„Köszönjük, Márton Viviana!” – nyitotta a sort Orbán Viktor miniszterelnök. „Az érzés, amikor 18 évesen, először az olimpián és megnyered. Minden másra ott a MasterCard. Ilyen nincs és mégis van!!! Márton Viviána, hódolat!” – Magyar Péter.

„Márton Viviana 18 évesen olimpia bajnok! Ilyen amikor az egész világ csak ámul.” – Gyurcsány Ferenc. „Márton Viviana olimpiai bajnok! Szívből gratulálok a csodálatos meneteléshez és a történelmi aranyéremhez! Még hogy a gyengébbik nem.” – Dobrev Klára.

„Sporttörténelem: első magyar női tekvandó arany a nap zárásaként! Köszönjük az élményt, Márton Viviana!! Olimpikonjaink megmutatták a világnak, mit tudnak a magyarok! 1 nap alatt: 2 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem!” – Szijjártó Péter.

„Történelmi aranyérem! Márton Viviana 18 évesen megszerezte Magyarország első aranyérmét taekwondoban! Fantasztikus! Gratulálok!” – Kunhalmi Ágnes. „Az első olimpiáján induló Márton Viviána elhozta Magyarország első taekwondós olimpiai aranyát! Elképesztő siker! Szívből gratulálok!” – Karácsony Gergely.