Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Csipes Tamaráék ezüstérmet szereztek a döntőben, Pupp Noémiék bronzérmesek

Egy hihetetlenül szoros női kajak kettes döntő végén két magyar érem is született.

...svg content...Fotó: Csipes Tamara (j) és Gazsó Alida Dóra a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének középfutama után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én. MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az első döntőben Kiss Ágnes és Nagy Bianka állt rajthoz kenu kettesben 500 méteren. Nagyot hajráztak, és végül egy 4. hellyel hívták fel magukra a figyelmet Kanada, Ukrajna és az olimpiai címet nyert Kína mögött, akik esélyt sem adtak a riválisoknak, megérdemelten szerezték meg az aranyérmet.

A női kajak kettesben Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra éremesélyesként állhatott rajthoz, míg Pupp Noémi és Fojt Sára egyfajta jutalomfutamként foghatták fel ezt a döntőt. Nem mellesleg ismét egy nagyon erős mezőny állt össze, megjósolhatatlan volt az 500 méteres finálé végeredménye. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az ausztrál hajót nem lehetett megfogni, fölényesen gyűjtötték be az aranyérmet, majd jöhetett a célfotó, amiben a magyarok is érdekeltek voltak, kellett jó pár másodperc, mire kiderítették, kik lettek a másodikok és a harmadikok. A németek szó szerint imádkoztak, sírtak, úgy várták a végeredményt, rendkívül feszült pillanatok voltak ezek.

Végül arra a döntésre jutottak a versenybírók, hogy a németek és a magyarok is megkapják a bronzérmet, mert 5 ezreden belüli volt a különbség kettejük között. Ez azt jelenti, hogy mindkét magyar duó érmet szerzett, rendkívül büszkék vagyunk a lányokra.