Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Nem tudják a férfi kajakosok, miért lettek csak hetedikek az olimpiai döntőben

Egyelőre csak keresik a válaszokat a magyar férfi kenusok, akik a döntőben végül csak a 7. helyen végeztek.

...svg content...Fotó: A későbbi hetedik helyezett Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor (j-b) a férfi kajak négyesek 500 méteres versenyének döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 8-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A női kajak négyes olyan nagyot ment, hogy meglepték a világot, és majdnem még az ezüstérem is meglett. Csak dicséretet érdemelnek, és természetesen az örömkönnyek sem maradtak el, teljesen megérdemelten ünnepeltek, miközben mindent kiadtak magukból a döntő futam alatt.

Ezzel szemben a férfi négyes csak hetedik lett, távolról sem úgy alakultak az események, mint azt várhattuk volna. Eredetileg az érmet célozták meg a fiúk, és jelenleg senki sem tudja a pontos választ arra a kérdésre, mi történhetett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Kuli István a futamot követően kérdésre válaszolva azt mondta, nem tudja, mi történt, amikor lemaradtak vetélytársaiktól. „Én nem éreztem hibát, mentünk, ahogy tudtunk. Nyilván csalódottak vagyunk, nem is kicsit, mert ennél többet vártunk. Minimum egy dobogót” – nyilatkozta Kuli. – „Az előjelek jók voltak, fogalmam sincs, hogy mi történt és meg sem fogjuk tudni mondani, mert a műszereinket is levettük, hogy könnyebb legyen a hajó.”

„Nagyon nehéz erről most bármi értékelhetőt megfogalmazni” – vette át a szót Csizmadia Kolos. – „A rajtunk elsőre és másodikra is elég jól sikerült. Úgy érzem, a visszaállás után is nagyon nagy tempót mentünk, de valami történhetett 150 méter körül, mert úgy, hogy mentünk, nem álltunk vissza, mégis elmentek mellettünk a többiek.”

Liner/MTI