Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,04 Ft
Euró
394,13 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
63,244 $

Tragédia árnyékolta be Kerekes Gréta párizsi olimpiáját, de büszke lehet

Kozák Luca és Kerekes Gréta számára nem alakult jól a nap a párizsi olimpián 100 méter gáton, ugyanakkor mindketten büszkék lehetnek.

...svg content...Fotó: Kerekes Gréta a nõi 100 méteres gátfutás selejtezõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Kozák Luca és Kerekes Gréta mindent megtett, amit csak lehetett, de nem jutottak tovább a reményfutamból 100 méter gáton. 13.20 másodpercet futott Kerekes a Stade de France-ban egy jó rajtot követően. Emiatt sem volt elégedett az idejével, meglepődött, mert jobbra számított.

A másik oldalon Kozák a harmadik részversenyben 12.96 másodperccel ért célba, ami az idei legjobbja, és harmadik lett. Kerekes az M4 Sportnak adott interjújában beszélt arról, hogy a korábbi esése valóban fájdalmas volt, és nem sokkal az olimpia előtt elvesztette a nagyapját, mely ugyancsak hatással volt rá. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„Abszolút az volt bennem, hogy legyen meg az eleje, legyen meg az a Kerekes Gréta, hogy azt mondják, ez igen. Úgy éreztem, hogy nagyon harcos, jó futás volt. Hogy hol ment el az idő, azt nem tudom. Voltak benne apró hibák, de tökéletes futás nincs. Annak örülök, hogy a tegnapi horrorfutam után ez összejött. Küzdöttem, nem estem szét mentálisan” – idézte az MTI a versenyzőt „Büszke vagyok magamra, hogy idáig eljutottam 32 évesen és nem adtam fel az álmomat.”

Liner/MTI