Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Varga Ádám erődemonstrációt tartott 1000 méteren, megnyerte a szerdai olimpiai futamát

Varga Ádám nem hagyott sok kérdést a szerda délelőtti 1000 méteres futamán, a többi evezősnek még csak esélyt sem adott, kizárólag a saját tempójára koncentrálhatott.

...svg content...Fotó: Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 7-én. MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Varga Ádám kajakozónk november végén lesz 25 éves, tehát még mindig nagyon fiatal. A KSI versenyzője is rendkívül magabiztosan hozta a délelőtti futamán, az 1000 méteres távot, miközben nem tűnt úgy, hogy megerőltetné magát, nem is volt rá szüksége.

Az olimpiai ezüstérmes most arra készül, hogy Tokió után eggyel feljebb lépjen, és elhozza az aranyérmet, amit 500 méteren már megtett idén Szegeden az Európa-bajnokságon, 2023-ban pedig Krakkóban az Európa-játékokon. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ádám előtt Kopasz Bálint tette oda magát, szintén csak lazábban, ám így sem tudták megfogni. Ez pedig több mint biztató, nem kevés érmet szerezhetünk a vízen ezen a héten, de már most nagyon büszkék lehetünk a sportolóinkra.

Varga szintén nyilatkozott az M4 Sport kamerái előtt, és összességében elégedetten tette ezt. Amiatt is szerette volna megnyerni a futamát, hogy jobb középfutamba kerüljön, illetve egyértelműen érmet akar szerezni, így megnézte a riválisokat éles körülmények között. Tette ezt annak érdekében, hogy lássa a hibáit, és azokon még javítson a középfutam előtt. Erre nem lesz szükség, mert jól evezett, elégedett a saját teljesítményével, bizakodó a folytatás miatt.