Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

Egygólos vereséget szenvedett a női vízilabda-válogatott az USA ellen a negyeddöntőben

A magyar női vízilabda-válogatott az USA ellen ugrott vízbe a párizsi olimpia negyeddöntőjében.

...svg content...Fotó: Vályi Vanda (b) és az amerikai Jenna Flynn a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 6-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Közvetlen a mérkőzés előtt két rossz hírt is kaptak a magyar szurkolók, először Lévai Zoltánról, aki végül kiesett a párizsi olimpiáról. Röviddel ezután a női kézilabda-válogatott búcsúzott drámai körülmények között. Alig pár másodpercen múlt az elődöntő, így joggal lehetnek szomorúak a lányok.

Nem kezdődött jól az USA elleni mérkőzés magyar szempontból, hiába az emberelőny, elakadt a blokkban a lövés, így jöhetett az USA első támadása, szintén emberelőnyből. Az amerikai csapat hasonlóan járt, maradt a 0-0, érezhető volt a feszültség. A következő két támadás ugyanezzel a forgatókönyvvel ért véget, amikor valamivel több mint 3 perccel az első negyed vége előtt Garda távolról a kapuba bombázott, majd jött a gyors válasz. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Leimeter sem hagyta annyiban a dolgot, közelről lőtt gólt, és ezzel máris 2-1 volt az állás, előnnyel fordulván a második negyedre. Akárcsak az első negyedben, a másodikban is kevés gól esett, sokat kellett várni az első találtra, ami az USA egyenlítése volt. Mivel a magyarok még csak gólt sem szereztek, addig az ellenfél kettőt is, 3-2-re fordítottak, és jöhetett a harmadik negyed.

Fájdalmas lett a végjáték

Ami nem ment egy negyeden keresztül, az most szinte azonnal összejött, és újra döntetlent mutatott az eredményjelző, amit egy amerikai gól követett, méghozzá gyorsan. 3 perc 34 másodpercet mutatott az óra, amiikor jött az újabb magyar gól és egyenlítés. 4-4-es szoros állásnál ugrottak vissza a lányok a medencébe az utolsó negyedre.

Továbbra is sok támadás maradt ki, mindkét oldalt komoly gondot jelentett a támadások befejezése. Jegyezzük meg, született pár véleményes ítélet a magyarokkal szemben, a dupla emberhátrány is ezek közé sorolható, amiből 5-4 lett, kevesebb mint 3 perccel a lefújás előtt.

Egygólos vereség lett a vége, ami azért is fájó, mert az esélyesebbnek tartott Egyesült Államok semmivel sem volt jobb Magyarországnál. Az amerikai csapat ezzel bejutott az elődöntőbe, míg a magyaroknak elszállt az esélyük a hőn áhított éremre.