Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Újít a Sziget, könnyebb és gyorsabb lesz kijutni a fesztiválról

Több újítást és változtatást eszközölt a Sziget Fesztivál annak érdekében, hogy könnyebben és gyorsabban jussunk ki a fesztiválról egy nagyobb koncert után.

...svg content...Fotó: A 30. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2024. augusztus 6-án. A Sziget ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget augusztus 7. és 12. között. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Sziget Fesztivál szervezői minden évben újítanak, változtatnak, hogy a lehető legjobb élménnyel rukkoljanak elő. Ez hatalmas szervezést igényel, mert sok ezer emberről van szó, és természetesen a kijutás is kihívást jelent egy világsztár előadó után.

Többek között erre is reagált most a Sziget, méghozzá a lehető leghatékonyabb módon. Érdekes fejlesztések ezek, melyek ugyan nem feltétlen látványosak, nagyban megkönnyíthetik a kijutást. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Tavaly a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a már régóta felújításra szoruló, így az áteresztő képességében biztonsági okokból visszafogott K-híd miatt, a nagy világsztárok koncertjei után a látogatók kiengedése lelassult, ezért a tömegirányítás terén újabb megoldásokat vezettek be a szervezők, hogy a koncertélményt ne írja felül a sorban állás – olvasható a Sziget közleményében.

Egyrészt a Nagyszínpad táncteréről egy új útvonalon irányítják a közönséget a kijárat felé. Technikai újítás, hogy több helyen lesznek olyan digitális információs táblák, ahol valós idejű adatokkal tájékoztatják a közönséget, hogy egyes útvonalakon mennyi idő alatt lehet a kijáratot vagy a taxi szolgáltatásokat elérni.

A nagy érdeklődésű fesztiválnapokon – igény szerint – a H-híd irányába is megnyitják a gyalogos forgalmat, ezzel is elkerülve a feltorlódást. A H-hídtól éjszakai buszjáratok is közlekednek a Margit híd irányába, de sűrítik a hajójáratokat és a taxis közlekedésben is lesznek változások, például egy új BOLT taxidroszt a H-híd irányában. 

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Bajnokok Ligája: végre nyert az AC Milan

Két vesztes mérkőzést követően az AC Milan megszerezte az első győzelmét a Bajnokok Ligájában, de ez még mindig kevés.

Egy eltűnt 84 éves budapesti nyugdíjast keres a rendőrség

Az idős asszony október végén tűnt el, egyelőre nem tudni, hol tartózkodik, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.