Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,974 $

Nem csak az új iPhone-ok miatt lesz érdemes figyelni az Apple idei bemutatóit

Több Mac gép termékcsaládját is frissíti idén az Apple az új M4 chipekkel, állítja Mark Gurman, a Bloomberg szakértője.

...svg content...Fotó: Unsplash/Aditya Patil
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

A neves technológiai újságíró legfrissebb Power On hírlevelében részletezte, hogy az Apple a MacBook Pro, Mac mini és iMac sorozatokat is ellátja az új generációs processzorral. A májusban debütáló M4 iPad Pro után a vállalat ugyanis folytatja az átállást az említett Mac modellekkel, majd 2025-ben a MacBook Air, Mac Pro és Mac Studio frissítésével zárja le a folyamatot.

Gurman beszámolójának egyik érdekes részlete, hogy bár az M4 chip bevezetése elsősorban a teljesítmény növelésére összpontosít – kiemelten az AI-feladatok kezelésére optimalizált neurális motor révén -, „legalább egy Mac modell drámaibb változásokon megy keresztül”. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Az Apple korábban kijelentette, hogy a rendkívül vékony 2024-es iPad Pro szolgál mintaként a jövőbeli tervezési filozófiájához, ugyanis a cég célja, hogy „a legvékonyabb és legkönnyebb termékeket” kínálja minden kategóriában az egész technológiai iparágban. Gurman korábban arról is beszámolt, hogy az Apple egy vékonyabb MacBook Pro verzión dolgozik.

Egyelőre nem tudni, hogy a Gurman által említett „drámaibb változások” a Mac gépek dizájnjára vonatkoznak-e, vagy esetleg eddig még nem ismert új funkciók bevezetésére utalnak.

A frissítések pontos időpontja még nem ismert, ám a szakértő szerint az említett eszközök frissített változatai még az idei évben bemutatásra kerülhetnek.