Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Középfutamos a Kopasz-Varga-páros is a párizsi olimpián

Kopasz Bálint és Varga Ádám is hozta a kötelezőt, a magyar kajak páros is a középfutamban folytatja tovább.

...svg content...Fotó: Kopasz Bálint (elöl) és Varga Ádám a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 6-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A kedd délelőtt a magyar evezőseinkről szólt, régóta vártuk már ezt a programot. Nem egy érmet szerezhetünk az elkövetkezendő napokban, de mivel igen szoros a mezőny, semmit nem bízhatunk a véletlenre, kemény feladatok állnak a versenyzők előtt.

Először a férfi kajak négyes szállt vízre a párizsi olimpián a magyar csapatból, és nem okoztak csalódást. Olyannyira nem, hogy különösebb erőlködés nélkül másodikak lettek a futamban, és továbbjutottak a középfutamba. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Nem sokkal később már a női kajak négyes lendült akcióba, akik ugyan gyenge rajtot vettek, akkora hajrát mentek, hogy a negyedik helyről egészen a második helyig eveztek. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy megvan a döntős szereplésük.

Egyelőre mindenki versenyben van

A férfi kenu kettes már nem volt ilyen szerencsés és meggyőző, sajnálatos módon menniük kell még egy kört a reményfutamban, és ugyanez vár a női magyar kenu kettesre is. Mivel ez egy plusz esély, nem panaszkodhatunk, ugyanakkor most mindent ki kell adniuk magukból. Nádas Bence és Tótka Sándor pedig igen magabiztos evezés végén kvalifikálták magukat a középfutamba.

Nádas Bence és Tótka Sándor után a Kopasz Bálint, Varga Ádám kajakos páros is biztosította helyét a középfutamban 500 méteren a párizsi olimpián. A frissen összeült második magyar egység a negyedik előfutamba került, az első két hely ért közvetlenül középfutamot. A délelőtt végére megérkezett a pályán uralkodó széljárás, élénk jobbos hátszél fújt.

A tokiói olimpia 1000 méter egyes számának első és második helyezettje nem rajtolt jól, sőt, hátulról kellett feljebb kapaszkodnia, de aztán az utazó sebessége megfelelőnek bizonyult ahhoz, hogy a táv második felében a második helyen evezzen. A Tokióban, még 1000 méteren győztes Jean van der Westhuyzen, Tom Green ausztrál páros jelentős fölénnyel vezetett, míg a magyarokra megpróbált feljönni a cseh kettős, de a sorrend nem változott. A középfutamra és a döntőre pénteken kerül sor.

Liner/MTI